img

Milyen a biztonságos gyerekbútor?

Biztonságos a gyereke szobája? Ne feledje, hogy gyermeke idővel folyton izgő-mozgóvá válik, szeretnek a bútoron mászni, szeretik azokat bevonni játékaikba, amiből gyakran kisebb-nagyobb baleset is származhat, ha nem megfelelően tervezett bútorokkal rendezik be a gyerekszobát.

Teljes cikk elolvasása

További hírek

Könnyen elkészíthető papír virág dekoráció

imgA gyönyörű, de nagyon könnyen elkészíthető papír virágok csodálatos dekorációként szolgálnak a babaszobába is. Tökéletes dísz az ünnepi ebédlőasztalon is. Mindössze selyempapírra, ollóra és kötöző szalagra van szükség. A gömb alak eléréséhez köss össze két, vagy több virágot. Az alábbi videóból mindenki könnyen megtanulhatja ezt a technikát, amivel kedvére dekorálhatja az egész lakást, fillérekért! Kattintson ide a videóért!


Forrás

Egy babaszoba fontos kelléke - légzésfigyelő készülék

A bölcsőhalál (SIDS) egy éves kor alatt olyan, hirtelen bekövetkező haláleset, amely nem magyarázható korábbi megbetegedéssel, valamint ahol a halál oka nem tisztázható. A bölcsőhalál az egy hónapos és egy éves kor között a leggyakoribb halál ok. A légzésfigyelő készülék a baba légzésének figyelésével segíthet elkerülni a tragédiát. Nem életmentő berendezés, de életet menthet.

Forrás

Babafigyelő kamerát tört fel egy hacker

Infravörös fényforrással és hangszóróval felszerelt babafigyelő kamerát tört fel egy hacker Amerikában. A támadó szidalmakkal árasztotta el a kamera mellett alvó kétéves gyereket és a szobába benyitó szüleit. Idegen hangot hallotta a gyerekszobából kiszűrődni az amerikai Gilbert házaspár, a szobába belépve nagy meglepetés várta őket. Nem hatolt be a házba egy ismeretlen sem, a hang a gyerekfigyelő kamerából szólt, ami felett egy hacker vette át az irányítást - adta hírül az ABC News hírtelevízió. A támadó válogatott szitkokkal próbálta meg felzaklatni a szobában alvó kétéves kislányt, majd amikor észrevette, hogy megérkeztek a szülők, őket kezdte szidalmazni. A családfő előbb csak kikapcsolta a kamerás gyermekfigyelőt, majd a hálózatról is leválasztotta. Úgy gondolja, hogy a hacker az internet megosztására használt routert törhette fel és úgy jutott el a kameráig. A család összes berendezését jelszó és tűzfal védte, ám ez nem bizonyult elégnek. A család nem tett feljelentést, csak a jelszavakat változtatta meg az otthoni rendszeren. A babafigyelő kameráról pedig egy életre lemondtak. A gyerekfigyelő kamerákról már többször bebizonyosodott, hogy a háztartások legkevésbé biztonságos eszközei. 2009-ben egy illinoisi család beperelte a hasonló funkciójú kamerájuk gyártóját, miután a szomszédok figyelmeztették őket, hogy az eszköz adókörzetén belül bárki megnézheti, mit csinál épp a gyerek.

Forrás